Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2022
Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri

Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2022 | Bahar Dönemi

Bu yazımızda sizlere Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri hakkında bilgi vereceğiz. Yazımıza geçmeden önce Kafkas Üniversitesi tarihçesi hakkında biraz bilgi vermek istiyoruz.

Kafkas Üniversitesi 11 Temmuz 1992 tarihinde kurulmuştur. 1992 Kasım ayında Kurucu Rektörü atanarak faaliyetlerine başlayan Üniversite, kurulduğu tarihte Atatürk Üniversitesinden devredilen bir fakülte ve tek programlı bir meslek yüksekokulu ile 245 öğrenci ve 40 öğretim elemanına sahipti. Bugün ise Kafkas Üniversitesi bir bölge üniversitesi olma yolunda hızlı ve emin adımlarla yürüyen, geleceğe güvenle ve umutla bakan bir konumda yer almaktadır. Bugün itibariyle üniversitede bulunan 5 ayrı yerleşkede 11 Fakülte, 3 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 Devlet Konservatuarı, 3 Enstitü, 18 Araştırma Merkezi olmak üzere toplam 45 akademik birime, 872 öğretim elemanına ve yaklaşık 20.000 öğrenci kapasitesine sahiptir. Üniversiteye her yıl büyük çoğunluğu bölge dışından olmak üzere yaklaşık 4.500 öğrenci kayıt yaptırmaktadır. Ulusal ve Uluslararası deneyim ve birikime sahip, özverili öğretim elemanlarıyla yürütülen eğitim-öğretim ve araştırma faaliyetleri ile öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı bakımından oldukça iyi bir konumdadır. Yükseköğrenimin gerektirdiği çağdaş altyapı ve teknik donanım yatırımları hızlandırılarak sürdürülmektedir. Kafkas Üniversitesi, faaliyetlerinde anayasamızın ve Yükseköğretim Yasası’nın temel ilke ve amaçlarını esas alır. Dolayısıyla ülkemizin bölünmez bütünlüğü ve Atatürk İlke ve İnkılaplarının ödün vermez savunucusudur.

Kafkas Üniversitesinin tüm yerleşkelerinde öğrenci yemekhaneleri ve kafeteryaları düzenli olarak hizmet vermektedir. Öğrenciler, Kredi ve Yurtlar Kurumuna ait yurtlar ile özel yurtlarda barınma ihtiyaçlarını karşılayabildikleri gibi kiralık konutlarda öğrenciler tarafından ilgi görmektedir. Ayrıca Üniversite yerleşkesi içerisinde hayırsever Vasfiye ERİŞ tarafından 200 kişilik suit odalardan oluşan kız öğrenci yurdu yapımı tamamlanmıştır. Öğrenciler ve personeller, Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı bünyesindeki Sağlık Merkezi ve Tıp Fakültesi’nden hizmet alabilmektedirler.

TEKNOLOJİK OLANAKLARI

Kafkas Üniversitesinin bütün birimlerinde öğrencilerin ve araştırıcıların branşları ile ilgili eğitim-öğretiminde araştırma olanaklarını arttırmak amacıyla laboratuvarlar mevcuttur. Ayrıca Üniversitenin tüm birimlerinde bilgisayar, laboratuvarları ve internet bağlantısı vardır.

 

Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2022 | Bahar Dönemi

Kafkas Üniversitesi Doktora Başvuru Tarihleri 2022

2021-2022 BAHAR DÖNEMİ LİSANSÜSTÜ BAŞVURU TAKVİMİ

   Online Başvuru Tarihleri : 24.01.2022 – 28.01.2022
Başvuru adresi: http://portal2.kafkas.edu.tr/enstituBasvuru/index.aspx
Şahsen Yapılacak Başvurular:

(Yatay geçiş başvuruları ilgili Enstitülere şahsen yapılacaktır.)

 

24.01.2022 – 28.01.2022

Mülakat Sınavı

(Doktora başvuruları için)

 

01 Şubat 2022 Saat 10:00 İlgili Anabilim Dallarında

 

 

Ön Sonuçların ilanı (itiraz

süresi sonunda kesin sonuçlar

ilan edilecektir)

 

02 Şubat 2022 saat 17:00’a kadar itirazlar kabul Edilecektir.

NOT: Sonuçlara itirazlar 02.02.2022 tarihinde e-posta yoluyla başvurulduğunda dikkate alınacaktır. E-posta yoluyla gönderilecek dilekçelerde, dilekçenin imzalı hali taratılmış olmalıdır. İmzasız dilekçeler işleme konulmayacaktır.

E-posta; Fen Bilimleri için fenbil@kafkas.edu.tr

Sağlık Bilimleri için kausbe@kafkas.edu.tr

Sosyal Bilimler için sosbil@kafkas.edu.tr

 

Kesin Sonuçların İlanı 04.02.2022 saat 17:00’ a kadar
Kesin Kayıt Tarihi 05.02.2022 – 08.02.2022
Yedeklerin İlanı 09.02.2022
Yedeklerin Kesin Kayıt Tarihleri:   09.02.2022 – 11.02.2022
Ders Kayıtları 14.02.2022 – 18.02.2022
Eğitim – Öğretim başlangıcı 21.02.2022
  Bir aday sadece bir tezli lisansüstü programa başvurabilir. Doktora başvurusunda bulunan ve başvurusu onaylanan tüm adayların “Mülakat Sınavına” girmesi zorunludur. Sınava katılmayan adayların başvuruları değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

Başvurular online yapılacaktır. Yatay Geçiş Başvuruları ilgili Enstitü Müdürlüğüne şahsen yapılacaktır.

 

Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2022 | Bahar Dönemi

 Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Programlara Başvuru Şartları

  1. Yüksek lisans programına başvuruda lisans mezuniyet not ortalaması barajı istenmemektedir, ilanda belirtilen bölümlerin birinden mezun olmak yeterlidir. Doktora programlarına lisans (4 yıllık) diploması ile başvuranların ilanda belirtilen bölümlerden mezun olmaları ve Lisans ortalamalarının 100 üzerinden 80 veya 4 üzerinden en az 3 olması gerekir.
  2. Yüksek Lisans Programlarına başvuracakların başvurdukları alanla ilgili Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) puanının program türlerine göre en az 55, Doktora programı için; yüksek lisans diploması veya lisans (4 yıllık) diploması ile başvuranların ALES puanının ilgili alanda en az 55 olması gerekir.
  3. Doktora / sanatta yeterlik / tıpta uzmanlık / diş hekimliğinde uzmanlık / veteriner hekimliğinde uzmanlık / eczacılıkta uzmanlık mezunlarının yüksek lisans ve doktora programlarına başvurularında ALES şartı aranmaz. Bu adayların başvuru sınavı değerlendirmelerinde puan türüne bakılmaksızın ALES puanı olarak hesaplamalara dahil edilecek puan 65 olarak belirlenmiştir.
  4. Yüksek Lisans programlarına başvuracak adaylarda dil şartı aranmayacaktır. Doktora programına ÜDS/YDS/YÖKDİL’den en az 55 veya Üniversitelerarası kurulca belirlenen muadili bir sınavdan eşdeğer puan alanlar müracaat edebilecektir. Bu puana sahip olmayanların başvuruları Enstitülerce kabul edilmeyecektir.
  5. Enstitülere başvuracak adaylardan ALES puan türü olarak ilgili puan türü kabul edilecektir.
  6. Adaylar Lisansüstü eğitimleri konusunda Yükseköğretim üst kuruluşlarınca alınacak tüm değişiklik kararlarına uymayı şimdiden kabul ederler.
  7. Tezsiz yüksek lisans programlarında başarı sıralaması transkript not ortalamasına göre yapılacaktır.
  8. Doktora programlarına müracaat edip, mülakat ve/veya bilim sınavına girmeyen aday/adaylar programa yerleştirmede değerlendirmeye alınmazlar.
  9. Yüksek lisans için öğrenci kabulünde, adayların ALES puanının %60’ı ile lisans mezuniyet not ortalamasının %40’ının toplamı 100 üzerinden en az 60 olmak şartıyla kontenjan ilan edilen her bir alan için ayrı ayrı sıralama yapılır, en yüksek puan alan adaydan başlamak üzere ilgili anabilim dalı için ilan edilen kontenjan sayısı kadar aday yerleştirilir ve bu adaylar yüksek lisans programına asil öğrenci olarak kayıt yaptırma hakkı kazanmış olur.

 

Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2022 | Bahar Dönemi

 Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Programlara Başvuru Şartları

Yatay Geçiş İçin Başvuruda Bulunacak Adaylardan İstenecek Belgeler

  1. Başvuru dilekçesi
  2. Yüksek Lisans için Lisans Diploması ve Transkript, Doktora için Yüksek Lisans Diploması ve Transkript
  3. Transkript
  4. ALES Sonuç belgesi fotokopisi.
  5. Öğrenci Belgesi ve Öğrencinin Disiplin cezası almadığına dair yazı.
  6. Adayın başvurduğu programın giriş ön koşullarını sağlamış olması gerekir.
  7. Ayrılacağı programdan en az bir yarıyılı tamamlamış kayıtlı olduğu derslerin tümünü başarmış olması.
  8. Yüksek lisans ve doktora programlarında tez aşamasına geçmemiş olması.

 

Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans Başvuru Tarihleri 2022 | Bahar Dönemi

 Kafkas Üniversitesi Yüksek Lisans ve Doktora Programlara Yabancı Öğrenci Başvuru Şartları

  1. Üniversitelerin lisans ya da yüksek lisans programlarından mezun olan ve lisansüstü eğitim görmek isteyen yabancı uyruklu adaylar aşağıda belirtilen belgeleri ve başvuru formunu doldurduktan sonra başvurularını online yapacaklardır.
  2. Lisans ve/veya Yüksek Lisans diploması ve onaylı Türkçe tercümesi (Yüksek lisans ya da Doktora başvuru yapacak Yabancı Uyruklu öğrenciler Sağlık Bilimleri için diploma denklik belgesıni, Fen ve Sosyal Bilimleri için tanıma belgesini sisteme yüklemeleri gerekmektedir.) (Yurt dışında okuyanlar için)
  3. Transkriptin onaylı örneği ve ders içeriklerini gösteren belge (Onaylı Türkçe tercümesi)

(Yurt dışında okuyanlar için)

  1. 2 adet fotoğraf
  2. Pasaport
  3. Yabancı uyruklu adaylardan ALES, GRE veya GMAT puanı istenmeyecektir. Lisans eğitiminin tamamını yurt dışında tamamlayan Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı adaylar için ALES (ilgili alandan 55 puan) ya da eş değerliği kabul edilen GRE veya GMAT sınavı sonuç belgesi
  4. Uluslararası öğrenci kontenjanlarına başvuran çift uyruklu adaylar Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları için ayrılan kontenjanlara başvuru yapamaz.
  5. Doktora Programına başvuran adayların ana dilleri dışında YDS’den en az 55 puan veya ÖSYM tarafından geçerli sayılan bir sınavdan bu puana eşdeğer bir puan almaları gerekir.
  6. b. Eğitim dili Türkçe’dir. Yabancı uyruklu öğrencilerin lisansüstü öğretimlerine başlayabilmeleri için TÖMER tarafından yapılacak Türkçe Yeterlik sınavından Yüksek Lisans için B2, Doktora için C1 almaları gerekmektedir. Bu sınavda başarısız olan adaylar TÖMER tarafından en fazla bir yıl (iki yarıyıl) Türkçe eğitimine tabi tutulurlar. Bu süre içerisinde TÖMER tarafından yapılan sınavlarda gerekli düzeyde belge alanlar, lisansüstü öğretimlerine takip eden yarıyıldan itibaren başlarlar. Başarısız olan öğrencilerin lisansüstü programdan ilişiği kesilir.
  7. c. Türkiye’de bir Yüksek Öğretim Kurumundan mezun olan yabancı uyruklu öğrencilerden Türkçe dil şartı aranmaz.
  8. Doktora Programlarına başvuru yapacak Yabancı Uyruklu adaylardan, anadili İngilizce, Almanca ve Fransızca olan veya bu dillerde %100 eğitim veren okullardan mezun olan öğrenciler hariç İngilizce, Fransızca, Almanca ve Rusça dillerinden birinden merkezi olarak yapılan YDS sınavından 55 veya Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen muadili bir sınavdan eşdeğer bir puan almış olmak şartı aranır.
  9. Yabancı Dil programlarında öğrenime başlanabilmesi için ilgili dil puanı olarak 70/100 istenir. Üniversitelerarası Kurulca kabul edilen bir sınavdan eşdeğer bir puan almış olmak şartı aranır. Türkçe Yeterlik şartı aranmaz.
  10. Türkiye’deki bir yükseköğretim kurumundan disiplin suçu nedeniyle çıkarma cezası alanlar başvuruda bulunamazlar.

Yabancı Uyruklu Öğrencilerin Başvurularının Değerlendirilmesi

  1. Başvuru koşullarını sağlayan yabancı uyruklu adayların başvurularının değerlendirilmesinde transkriptleri esas alınır. Not döküm belgelerindeki (transkript) mezuniyet derecelerinin, Yükseköğretim Kurulu not dönüşüm tablosundaki karşılığı dikkate alınarak en yüksek puandan en küçüğe doğru sıralama yapılarak ilan edilen kontenjan kadar öğrenci alınır. Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile kayıt hakkı kazanan adayların listesi Enstitünün web sayfasında ilan edilir.
  2. Türkiye Cumhuriyeti tarafından ya da kendi devletlerince burslu olduğunu belgeleyerek lisansüstü öğrenci olmak için başvuran adaylar, kontenjan dışından Enstitü Yönetim Kurulu Kararı ile lisansüstü programlara öğrenci olarak kabul edilirler.

 

 

İLETİŞİM BİLGİLERİ

Fen Bilimleri Enstitüsü

Adres : Yabancı Diller Yüksek Okulu Binası Kat 2

Telefon: 0474 225 11 89

Santral : 0474 225 11 50-54 (4 hat) (1029-1030-1038)

Sağlık Bilimleri Enstitüsü

Adres : Yabancı Diller Yüksek Okulu Binası Kat 2

Telefon: 0474 242 68 11 – 242 68 12

Santral : 0474 225 11 50-54 (4 hat) (1487-1488)

Sosyal Bilimler Enstitüsü

Adres : Yabancı Diller Yüksek Okulu Binası Kat 2

Telefon: 0474 225 11 87

Santral : 0474 225 11 50-54 (4 hat) (1055-1056-1057)

 

Ayrıca Şunlara Bakabilirsiniz:

İstanbul Üniversitesi Yös Başvuru Tarihleri 2022 | İÜYÖS 2022

Harran Üniversitesi Yös 2022  

İstanbul’da Özel Üniversiteler Yabancı Öğrenci Ücretleri 2022

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir